ABC Program

Τα τελευταία νέα του ABC

Μία μοναδική εμπειρία για το σχολείο μας έφτασε στο τέλος της, αφήνοντάς μας όμως πολύτιμες αναμνήσεις, σχέσεις και, κυρίως, νέα χρήσιμα εργαλεία για την προσέγγιση του ζητήματος του εκφοβισμού. Οφείλουμε πολλά ευχαριστώ στους ανθρώπους από την Ελλάδα και την Ευρώπη, με τους οποίους, παιδιά και καθηγήτριες, μοιραστήκαμε το όραμά μας.  Πάνω από όλα, ευχαριστούμε το "Χαμόγελο του Παιδιού¨για την ευκαιρία και την εκπληκτική συνεργασία που μας πρόσφερε. Στα παρακάτω λινκ, βρίσκονται τα τελευταία newsletters του προγράμματος. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ένα σχολείο ασφαλές για όλους, αξιοποιώντας τα εφόδια που αποκομίσαμε!

Newsletter για εκπαιδευτικούς

Newsletter για μαθητές και μαθήτριες

 

Σχόλιο 2020-06-21 225435

Πρόγραμμα ABC: Οδεύοντας προς τη λήξη

 To ευρωπαϊκό πρόγραμμα ABC - Anti-Bullying Cerification βρίσκεται πια στην τελευταία περίοδο της υλοποίησής του. Η επιδημία του κορονοϊού εμπόδισε την τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων στις Βρυξέλλες, ωστόσο το διαδίκτυο μας επέτρεψε να έχουμε συναντήσεις που συνόψισαν την εμπειρία μας και θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση των τελικών προτάσεών μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την πολιτική πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού στα σχολεία. 

Στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να διαβάσετε τα νέα του προγράμματος από τα τελευταία newsletters που εκδόθηκαν, τόσο για μαθητές και μαθήτριες, όσο και για εκπαιδευτικούς.

4                               5                                          Students' Newsletter 1                                                                Students' Newsletter 2 

     

 6

                                                                       Students' Newsletter 3

 

1                               2

    Teachers' Newsletter 1: Liverpool               Teachers' Newsletter 2: Piloting School self-assessment  

 

                                                  3

                                                     Teachers' Newletter 3: Insecurity

Πρόγραμμα ABC:Αναμνήσεις από τη συνάντηση στο Λίβερπουλ

Τον Μάρτιο του 2019 το 2ο ΓΕΛ και το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας συμμετείχαμε με έξι μαθητές/τριες και τρεις καθηγήτριες στη δεύτερη συνάντηση του προγράμματος ABC-Anti-bullying Certification, ως συνεργάτες του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Σκοπός μας, να επεξεργαστούμε από κοινού με τους εταίρους από την Ευρώπη αποτελεσματικές πρακτικές ενάντια στον εκφοβισμό και να διαμορφώσουμε κριτήρια πιστοποίησης των σχολείων ως ασφαλών πλαισίων για κάθε παιδί.

Στο newsletter που μας στάλθηκε από τον συντονιστή φορέα του προγράμματος, μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικές στιγμές από την ξεχωριστή αυτή διαπολιτισμική συνύπαρξη!